fbpx

Що подавати до кави. Рекомендації від ВамКава

Подача кави – таке ж мистецтво, як і процес її приготування. Адже різні сорти кави подаються по-різному, зі своїми закусками і десертами. Правильно обрний супровід розкриває смаковий букет і підсилює його глибину.
На офіційних церемоніях до кави часто подають елегантні маленькі закуски. У країнах Європи і Америки це сендвічі, канапе або міні-рулети, маленькі солодкі печива з корицею і імбиром, гіркий шоколад. У східних країнах прийнято підкреслювати смак чорної кави фруктами і сухофруктами, горіхами.
Що ж прийнято подавати до кави в Україні?
Бізе. Особливо добре підходить до еспресо. Ця солодкість пом’якшує традиційну кавову гірчинку, при тому вона некалорійна, так як майже не містить жирів. Ідеальний десерт для тих, хто любить солодке, але стежить за фігурою.
Кавові зерна або маленькі горішки в шоколаді. Ідеально підкреслюють смак і аромат чорної кави та кавових напоїв з горіховими, фруктовими топінгами.
Шоколад. Найчастіше гіркий, що містить не менше 75% какао-бобів, він дозволяє глибоко відчути смак напою. Але можна подавати і молочний шоколад з горіхами і родзинками. Обволікаючий маслянистий смак шоколаду відмінно доповнює яскраву кислинку сортів з Центральної і Південної Америки, а також вдало підкреслює солодкуватий післясмак з фруктовими акцентами гватемальської кави. До речі, ці сорти можна купити в нашому інтернет-магазині за хорошою ціною, і радувати себе чудовими смаковими поєднаннями!
Пісочне або вівсяне печиво, крекери. Дуже добре підходить до кубинських сортів кави, підкреслюючи їх насичений смак і темну гіркоту з шоколадними нотками. Печиво добре поєднується з капучино, лате і макіато.
Вершкові десерти і морозиво. Це може бути панакота, традиційний пломбір або фруктовий лід. Солодкий крем гармонійно поєднується з міцним густим еспресо, американо і глясе.
Пастила і зефір. Їх м’який смак доповнить ніжні сорти арабіки, плюс таке частування легко можна подати до домашнього застілля.
Сухофрукти. Їх часто подають в ресторанах східної кухні – це традиційне доповнення до міцної кави, завареної відповідно за віковими традиціями. Інжир, фініки і курага відмінно доповнять всі фруктово-квіткові нотки свіжообсмажених сортів Танзанії, наприклад, Бонджорно Сирокко.
Досконала гармонія таїться при поєднанні цукатів з насиченими сортами Африки, особливо ефіопським Іргачіфе. Ви відчуєте соковитий післясмак з яскравими квітково-фруктовими нотками. До речі, купити ці сорти кави в зернах також можна у нас, в роздріб і оптом.
Радимо спробувати зелений виноград з американо, ви будете приємно здивовані післясмаком. До речі, з кавою також поєднуються апельсини, мандарини і лимон – незвично, але в цих комбінаціях явно щось є.
Круасани. Дуже добре підходять до американо і лате. Просто ідеальний сніданок або кава-брейк з нотками французького флеру!
Макаруни. Їх різноманітність не тільки захоплює, а й допомагає розкрити смакові якості різних сортів. Спробуйте макаруни з колумбійської арабікою – ви точно оціните цей м’який делікатний смак з цитрусовими нотками і фруктовим ароматом.
Чізкейк. Гармонійно поєднується з міцною індонезійською кавою середньої або низької кислотності. Зверніть увагу на каву з Коста-Ріки з пікантною перчинкою – сиркові десерти складуть їй вишукану пару. Також чізкейки традиційно замовляють з лате – дуже ніжне поєднання.
Сир. Особливе і досить суперечливе доповнення. Віддайте перевагу ніжному брі або вершковим сортам, тому що сири з сильним пікантним або гострим смаком просто переб’ють сприйняття кавового напою.
Як бачите, до кави подається багато різноманітних десертів, в основному солодких. Але ви можете поекспериментувати зі смаками, додавши до напою сир, канапе або міні-сендвіч, за європейськими та американськими традиціями.
Пропонуємо купити в нашому інтернет-магазині кілька сортів меленої або зернової кави, для турки або для френч-преса, і спробувати підібрати до кожного сорту свій ідеальний десерт. Поділіться потім з нами враженнями!
Завжди поруч, ВамКава!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Post

Історія появи кави в УкраїніІсторія появи кави в Україні

Насолоджуючись ароматною кавою, починаєш мимоволі замислюватися про те, яким був її початок. Тобто, як люди знайшли ці дивовижні зерна і навчилися їх застосовувати. Але якщо на ці питання знайти відповідь

Новини!Новини!

Дорогі наші покупці, друзі кавомани! Весь колектив команди ВамКава дружно, за вже сформованою традицією, збирається у відпустку з 17 серпня до 26 серпня 2018 р. Не забудьте перевірити і поповнити

ПЕРЕДЗВОНІТЬ МЕНІ
+
Передзвоніть мені!