fbpx

Способи приготування кави

Кава – благородний напій з багатою історією. Її цінителі намагаються щоразу придумувати нові шляхи приготування. І ми зараз говоримо не про традиційні турки, кавоварки і прості крапельні кавоварки.
Адже є ж незвичайні способи приготувати хорошої кави.
І ми хочемо ними поділитися!
Пуровер
Назва перекладається з англійської як «лити зверху» і повністю відображає суть способу.
Це японський винахід, що перетворив процес заварювання кави в цілу церемонію.
На чайничок або чашку встановлюється пластикова або керамічна воронка, в яку вкладається паперовий фільтр з кавою дрібного помелу. Потім струйкою гарячої води повільно проливають крізь мелене зерно. Тут потрібен певний тиск і розміреність, тому японці навіть винайшли спеціальний чайник з довгим зігнутим носиком. Процес наливання повинен займати 30 сек і ще стільки ж треба почекати, перш ніж прибрати фільтр.
Кава, приготована таким способом, виходить насиченою і ароматною.
Cold Brew
Спосіб особливо актуальний влітку і вже точно сподобається тим, хто любить міцну каву. Для приготування потрібно купити мелену каву і залити її холодною водою. Зверніть увагу, щоб напій вийшов чистий і насичений, потрібна кава грубого помелу.
Мелена кава заливається холодною сирою водою в співвідношенні 1: 8, якщо планується використовувати лід – 1: 4. Перемішується і закривається щільною кришкою. Ставити ємність рекомендується в холодне місце. Процес заварювання триває 12-18 годин.
Але це ще не все. Коли кава настоялася, її потрібно процідити спочатку через сито, а потім кілька разів через паперовий фільтр або тканину, щоб прибрати дрібні піщинки.
Напій виходить м’яким, але досить міцним. Зазвичай його п’ють в чистому вигляді, але можна додати вершки, вишневий сік або сироп.
Сифон
Це вже європейський винахід, що полюбився в Азії.
Прилад для заварювання кави виглядає незвично – 2 судини, з’єднаних штативом, з пальником внизу. У нижній прилад заливається вода, в верхньому знаходиться кава в фільтрі. Коли вода нагрівається, частина її витісняється у верхню частину і починає вирувати. Тоді нагрів припиняється і кава, остигаючи, стікає вниз.
Це дуже складний спосіб заварювання, тут важко контролювати міцність напою і його кількість.
Але кава виходить глибока і насичена. Дегустатор обов’язково відчує акценти і ноти, обіцяні виробником.
Аеропрес
Про нього ви напевно чули, і тепер ми розповімо, як він працює. Спосіб насправді дуже швидкий і легкий – процес приготування займає до 2 хвилин.
Пристрій являє собою скляний циліндр, на який знизу надівається кришка з фільтром. Зверху засипається кава і заливається гарячою водою (ідеальна температура – 88-940). Суміш розмішується. Буквально через хвилину одягається поршень, який треба повільно опустити вниз. Під тиском повітря кава проштовхується через фільтр в чашку. Гуща залишається в фільтрі – а ви отримуєте чисту кава з насиченим кольором і глибоким смаком.
Аеропрес можна купити для домашнього використання і радувати себе приготованим таким способом кавою хоч кожен день. Вийде явно дешевше, ніж в автентичних кав’ярнях.
Кава по-шведськи
А закінчимо ми розповідь ще одним незвичайним варіантом приготування. На цей раз справа не в техніці, а в … яйці.
Така кава особливо популярна в Швеції і Норвегії. Суть така: сире яйце і мелену каву змішуються з невеликою кількістю води і збиваються до густої консистенції. Отримана каша виливається в каструлю з киплячою водою і перемішується. Зварену таким чином каву залишається тільки процідити. Виходить майже повноцінний бадьорий сніданок.
 
Хочете поекспериментувати з приготуванням улюбленого напою?
Спершу загляньте до нас в каталог і купіть каву в зернах за хорошою ціною.
Ми пропонуємо багатий вибір меленої і свіжообсмаженої кави в зернах, для френч-преса і для турки. Кава, куплена в нашому магазині, також підійде для заварювання вищевказаними способами.
Не бійтеся експериментувати, додавайте щось своє і насолоджуйтеся оригінальними смаками!


 
Завжди поруч, ВамКава!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Related Post

Новорічний подарунок: комерційна змова чи …?Новорічний подарунок: комерційна змова чи …?

А чи знаєте ви, що Новий рік таким, як ми його знаємо зараз, з ялинкою, подарунками, традиційним столом, був не завжди. Давайте трохи помандруємо в часі, і спробуємо з’ясувати, новорічний

ПЕРЕДЗВОНІТЬ МЕНІ
+
Передзвоніть мені!